Go Back
Skriv ut receptet
5 från 1 röst

Torsk med gremolatatäcke

Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 4-500 g Torskrygg eller torskfilé
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 kruka Persilja
  • 0,5 kruka Basilika
  • 1 st Rivet skal av citron
  • 2 tsk Pressad citronsaft
  • 2 msk Olivolja eller avokadoolja
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar Uteslut vid AIP

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. Skala vitlöksklyftorna.
  • Mixa vitlöken med persilja, basilika, citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar.
  • Lägg fisken i en ugnsfast form och bred över gremolatan.
    Tillaga i mitten av ugnen 10-20 min beroende hur tunn/tjock fisken är, eller tills innertemperaturen är minst 56°C.