Torsk med gremolatatäcke
Portioner: 2 pers
Ingredienser
  • 4-500 g Torskrygg eller torskfilé
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 kruka Persilja
  • 0,5 kruka Basilika
  • 1 st Rivet skal av citron
  • 2 tsk Pressad citronsaft
  • 2 msk Olivolja eller avokadoolja
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar Uteslut vid AIP
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C. Skala vitlöksklyftorna.

  2. Mixa vitlöken med persilja, basilika, citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar.

  3. Lägg fisken i en ugnsfast form och bred över gremolatan.

    Tillaga i mitten av ugnen 10-20 min beroende hur tunn/tjock fisken är, eller tills innertemperaturen är minst 56°C.