Go Back

Treveckorssallad AIP

Ingredienser

  • 1 kg Vitkål
  • 450 g Morot
  • 200 g Kålrabbi
  • 200 g Broccoli (ca 1 styck utan stjälk)
  • 150 g Purjolök
  • 1 knippe Rädisor

Dressing

  • 1,5 dl Äppelcidervinäger
  • 0,5 dl Olivolja Extra Virgin
  • 0,5 dl MCT- olja Nyttoteket
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1,5 msk Herbamare örtsalt
  • 1 tsk Oregano
  • 1 tsk Basilika

Instruktioner

  • Strimla alla grönsaker fint. Använd matberedare eller mandolin för att underlätta jobbet. Självklart kan du strimla allt för hand.
    Lägg alla grönsaker i en stor bunke.
  • Lägg alla ingredienserna till dressingen i en kastrull och koka upp det snabbt.
    Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt.
  • Täck bunken med plastfolie och låt stå kallt minst ett par timmar, helst ett dygn innan du serverar den.
  • Om du vill kan du lägga över salladen i ett par större glasburkar. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor