Go Back

Rostade rotfrukter i saffransvinägrett

AIP/Paleo
Måltid: Varmrätt
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • Ca 1 kg Blandade rotsaker, tex palsternacka, sötpotatis och morot
  • Avokadoolja/Kokossolja
  • Salt
  • VINÄGRETT:
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 1 msk Honung
  • 0,25 g Saffran (Ett halvt paket)
  • 2 tsk Dijonsenap Uteslut vid AIP
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar Uteslut vid AIP
  • TILL SERVERING:
  • 0,25-0,5 kruka Färsk persilja
  • 0,5 st Liten rödlök

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C. Skala och klyfta rotfrukterna och lägg dem på en plåt.
  • Ringla lite olja över rotfrukterna och salta. Blanda omkring och rosa sen i ugnen i ca 25 minuter tills de är mjuka men håller ihop bra.
  • Blanda alla ingredienser till vinägretten, enklast är att lägga dem i en glasburk med lock och skaka tills allt är fint blandat.
  • När rotfrukterna är färdiga och fortfarande varma så häller du över vinägretten och blandar ihop. Dekorera med lite persilja och strö över finhackad rödlök.