Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Saftig tårtbotten
Du kan byta ut kardemumman till skal och saft från en citron.
Då behöver du heller inte äppelcidervinägern för att aktivera bikarbonaten.
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Servings:
10
bitar
Ingredienser
4
st
Rumsvarma ägg
2
msk
Honung
125
g
Rumsvarmt Ghee
3
dl
Mandelmjöl
2
msk
Fiberhusk
1
dl
Cassavamjöl från Dorimax
0,5
tsk
Bikarbonat
1
nypa
Salt
0,5
msk
Kardemumma
0,5
tsk
Äppelcidervinäger
ca 2
msk
Kokosmjöl att bröa formen med
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft)
Pensla och bröa en springform, ca 24 cm, med ghee och kokosmjöl.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ägg och honung fluffigt med elvisp.
Tillsätt äppelcidervinäger och rör om.
Vispa i mjölblandningen i äggvispet.
Klicka i och bred ut i springformen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills tårtbotten inte är kladdig inuti och fått fin färg.