Go Back

Vitlöksspäckad Skinkstek

Enkel och väldigt god skinkstek. Perfekt till söndagsmiddagen!
Måltid: Main Course
Kök: äggfritt, Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Keto, LCHF, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 800-1000 g Skinkstek (tinad)
  • 1 msk Salvia
  • 1 msk Rosmarin
  • 1 msk Timjan
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • Neutral Kokosolja att steka i (eller ghee -ej AIP)
  • Salt
  • Svart och Vitpeppar (Uteslut vid AIP)
  • 1,5 dl Vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C och ta fram en ugnsfast form.
  • Salta och peppra (EJ AIP) rikligt runtomkring steken. Bryn den sedan i en stekpanna så den får fin färg runtomkring.
  • Skala vitlöksklyftorna och skär dem i lite mindre bitar. Stick hål i steken med kniv och stick in vitlöksbitarna här och var.
  • Blanda kryddorna i en liten skål och gnid in steken med dem.
  • Häll vattnet i formen och lägg i steken.
    Grädda mitt i ugnen i ca 60-90min, använd gärna en ugnstermometer. När innertemperaturen når ca 72°C är steken klar.
    Den är lika god varm som kall!