Go Back
Morotskaka
Maträtt: Dessert
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Ingredienser
  • 3 st Ägg
  • 3 msk Honung
  • 4,75 dl Mandelmjöl eller Jordmandelmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 1,5 tsk Kanel
  • 1 tsk Kardemumma
  • 0,5 tsk Malen Ingefära
  • 1 dl Neutral Kokosolja
  • 1,5 msk Pressad Citronsaft
  • 3 dl Riven morot
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C. Pensla kokosolja i en springform och bröa den med mandelmjöl.

  2. Vispa ägg och honung vitt och pösigt med elvisp.

  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner dem i äggsmeten.

  4. Smält kokosoljan, pressa citronsaften och riv morötterna grovt.

  5. Tillsätt olja, morötter och citronjuicen i smeten och rör slätt.

  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Du kan behöva lägga folie över kakan de sista 5-10 minuterna.

    Prova med en sticka att kakan är klar, den ska inte vara kladdig.

  7. Låt svalna helt innan du brer på frostingen.

  8. Förvaras i kylskåp, då blir kakan mer fast men med lika god smak!