Go Back

Morotskaka

Måltid: Dessert
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 3 st Ägg
  • 3 msk Honung
  • 4,75 dl Mandelmjöl eller Jordmandelmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 1,5 tsk Kanel
  • 1 tsk Kardemumma
  • 0,5 tsk Malen Ingefära
  • 1 dl Neutral Kokosolja
  • 1,5 msk Pressad Citronsaft
  • 3 dl Riven morot

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. Pensla kokosolja i en springform och bröa den med mandelmjöl.
  • Vispa ägg och honung vitt och pösigt med elvisp.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner dem i äggsmeten.
  • Smält kokosoljan, pressa citronsaften och riv morötterna grovt.
  • Tillsätt olja, morötter och citronjuicen i smeten och rör slätt.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Du kan behöva lägga folie över kakan de sista 5-10 minuterna.
    Prova med en sticka att kakan är klar, den ska inte vara kladdig.
  • Låt svalna helt innan du brer på frostingen.
  • Förvaras i kylskåp, då blir kakan mer fast men med lika god smak!