Go Back

Kycklingwok med sötpotatisnudlar

Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 180 g Sötpotatisnudlar
  • 3 msk Avokadoolja
  • 500 g Strimlad kyckling / kycklingfilé
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 300 g Vitkål
  • 120 g Purjolök
  • 1 st Morot ca 120g
  • 2 st Ägg
  • SÅS:
  • 3 msk Coconut aminos
  • 1 msk Ättiksprit 12%
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 1 msk Honung
  • TILL SERVERING:
  • 1 dl Naturella cashewnötter eller mandel
  • 1 st Lime

Instruktioner

  • Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Skölj nudlarna direkt i kallt vatten och blanda med 1 msk avokadoolja så de inte klibbar ihop.
  • Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
    Strimla vitkål, morot, purjolök.
  • Vispa upp äggen i en separat skål.
  • Sås: Rör ihop balsamvinäger, coconut aminos och honung i en separat skål.
  • Hetta upp woken, eller en stor stekpanna, och bryn den strimlade kycklingen med vitlöken i 2 msk avokadoolja.
  • Tillsätt vitkål, morot, purjolök till kycklingen och stek på ganska hög värme i några minuter.
  • Gör plats i pannan och häll i äggen. Stek under omrörning tills kycklingen är helt klar och grönsakerna mjuknat.
  • Klipp nudlarna grovt och blanda i dem tillsammans med såsen. Rör om tills allt är varmt.
  • Blanda i grovt hackade cashewnötter och servera.
    Servera med limeklyftor.