Go Back
Äpplegalette Paleo

Både mandelmassan och degen kan förberedas i förväg. Redan ett par dagar innan om du vill!

Servera gärna med vaniljsås eller kokosgrädde.

Portioner: 6 portioner
Ingredienser
  • 2-3 st Röda äpplen
  • 1 st Äggula att pensla med
  • 0,5 dl Mandelspån
  • Ghee/Smör/Kokosolja att pensla med
  • Kanel att strö över
  • DEG:
  • 200 g Rumsvarmt Ghee/Smör/Kokosolja
  • 1 st Ägg
  • 0,5 dl Kokossocker
  • 1 dl Kokosmjöl
  • 1 dl Riven kokos
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 2 krm Bakpulver
  • 1 msk Fiberhusk
  • MANDELKRÄM:
  • 100 g Mandelmassa (se recept nedan)
  • 50 g Rumsvarmt Ghee/Smör/Kokosolja
  • 0,5 tsk Kardemumma
  • 3 krm Vaniljpulver
  • 1 st Ägg
Instruktioner
  1. DEG:

    Blanda ihop alla ingredienserna till degen med elvisp. Låt stå i 10 minuter.

  2. Lägg in degen i en påse i kylen ett par timmar så att den stelnar och går att kavla ut.

  3. MANDELKRÄM:

    Vispa mandelmassan mjuk med elvisp.

  4. Strö över kardemumma och vispa i Ghee, lite i taget.

    Vispa sen i ägget så det blir en god kräm. Smaka gärna!

  5. MONTERING:

    Sätt ugnen på 150°C.

  6. Tryck ut degen på ett bakplåtspapper. Lägg sedan ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut en stor rundel, ca 30 cm. Lägg över bakplåtspappret med degen på en plåt.

  7. Bred ut mandelkrämen på degbotten, men lämna ca 5 cm från kanten.

  8. Tvätta och skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i ett fint mönster ovanpå mandelkrämen.

  9. Vik in kanterna och pensla med äggula. Strö över mandelspån på kanterna.

  10. Pensla lite rumsvarmt Ghee på äpplena och pudra över kanel.

  11. Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter. Vakta den noga och lägg lite folie över om kanterna börjar få för mycket färg.

  12. Servera med vaniljsås eller uppvispad kokosgrädde!