Go Back

En kopp varm choklad med grädde

Portioner: 2 små koppar

Ingredienser

  • 0,5 dl Kokosmjölk
  • 1,5 dl Mandelmjölk eller jordmandelmjölk för AIP
  • 2 tsk Raw Kakao eller Carob för AIP
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • 1 nypa Kokossocker valfritt
  • Topping: Kardemumma/Kanel valfritt
  • GRÄDDE:
  • 100 ml Kokosgrädde (En halv burk) Väl kyld, några timmar.
  • 0,5 krm Vaniljpulver

Instruktioner

  • Se till att kokosgrädden är väl kyld, gärna några timmar i kylen så den är riktigt fast. Vi använder Garants lila kokosgrädde. 
    Vispa kokosgrädden med vaniljpulver med elvisp tills den är gräddigt fluffig.
  • Blanda ihop mjölk, kakao och vaniljpulver i en kastrull. Värm upp, smaka av och tillsätt ev en nypa kokossocker. 
  • Häll upp i en kopp och toppa med lite grädde och kardemumma och/eller kanel.
    Njut!