Go Back

Rostbiff med ljuvlig sås

Ingredienser

  • 1,2 kg Fransyska/rostbiff/innanlår
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Ghee/Smör
  • SÅS:
  • 1 dl Coconut Aminos
  • 2 msk Balsamvinäger
  • 2 tsk Honung
  • 2 st Pressad Vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk Vitpeppar
  • 1 msk Timjan
  • 0,5 dl Spad från köttet

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 125 grader.
    Krydda köttbiten runtom med salt och peppar. Klappa in dem så att de får fäste.
    Bryn steken runtomkring i stekpannan så den får fin färg.
  • Lägg det brynta köttet i en passande ugnsform, inte för stor. 
    Stick in en ugnstermometer i mitten av biten, ställ in i ugnen.
  • Ta ut rostbiffen när den nått en innertemperatur på 64 grader.
    (Räkna med ca 1 timme per kilo)

    Spara spadet i en skål och låt rostbiffen svalna.
  • Blanda ingredienserna till såsen i en skål, addera ca 0,5 av spadet från köttet.
  • Lägg den avsvalnade rostbiffen i en plastpåse, häll såsen över och pressa ut luften ur påsen så att såsen omger hela biten.
    Låt stå, gärna över natten.
  • Häll upp såsen i en separat skål och skiva upp köttet vid servering.

    Man kan med fördel hälla resterande sås över köttet igen när man förvarar rester.