Skölj av kycklingen och lägg den i en stor gryta som rymmer minst 5 liter.
Skala och skär lök och vitlök i bitar.
Lägg i lök, lagerblad, vitlök och salt i grytan. Häll på kallt vatten till kycklingen är helt täckt.
Koka upp men sänk sedan värmen tills grytan sjuder.
Låt sjuda under lock i 1-2 timmar tills köttet lossnar enkelt från benen. Skumma av då och då.
När kycklingen börjar bli klar skala och skär morötter, palsternacka och selleri i bitar.
Ta ut kycklingen ur grytan och sila bort löken och lagerbladet. Behåll buljongen!
Häll tillbaka buljongen i grytan och lägg i morötter, palsternacka och sellerin. Koka upp och låt puttra underlock i ca 20 minuter eller tills grönsakerna är lagom mjuka.
Medan grönsakerna tillagas rensa kycklingen med kniv och gaffel och släng ben och knotor.
Lägg tillbaka kycklingköttet utan ben i buljongen. Låt bli varm igen och smaka av med salt. Klipp över persiljebladen och rör om.