Go Back

Kardemummakakor

Måltid: Efterrätt
Kök: Glutenfritt, Nötfritt, Paleo
Portioner: 16 st

Ingredienser

  • 2,5 dl Grönbananmjöl
  • 4 msk Kokossocker
  • 2 tsk Kardemumma
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 nypa Salt
  • 2 st Ägg
  • 0,75 dl Rumsvarmt Ghee eller smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Knäck i äggen och vispa ihop med elvisp.
  • Tillsätt ghee och vispa slätt.
  • Forma släta bollar av smeten och lägg på plåten (Ja det är kladdigt!), tryck till dem lite försiktigt.
  • Grädda mitt i ugnen i 8-10 min. Känn efter att de är tora på undersidan, då är de klara.
    Låt svalna, gärna på ett galler.