Go Back

Aipglass, Nicecream

Om både bär och banan är frysta får man ta fram dem en stund och tina så de går att mixa.
Har du blandat fryst och tinat kan man behöva frysa in glassen någon timme så att den går att skopa. 
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 2 st bananer
  • 2,5 dl Bär tex, hallon, jordgubbar, blåbär
  • 0,5 dl Kokosgrädde Det fasta i en kokosmjölksburk/tetra
  • 3 tsk Carobpulver
  • 1 krm Vaniljpulver

Instruktioner

  • Blanda Kokosgrädde, carob och vaniljpulver slätt i en skål med en sked. 
    Det kan vara smidigt att blanda i en tesked carob i taget.
  • Mixa banan och bär med stavmixer slätt i en skål.
  • Häll över banan och bärmixen i en burk eller skål som tål att frysas. Blanda i chokladsåsen och "swirla" runt med en sked. 
  • Om glassen är för rinnig så frys in den några timmar, annars ät direkt!
    Om glassen blir genomfryst blir den blir väldigt hård och bör få tina lite innan den går smidigt att skopa upp i skålar och äta.