Go Back

Paleo Baguette

Ingredienser

  • 1 påse Mjölmix Baguette med frön, Vital Free
  • 3 st Ägg
  • 100 ml Vatten
  • 20 ml Citronsaft eller äppelcidervinäger
  • Olika frön tex solros- eller pumpafrön Valfritt

Instruktioner

  • Vispa ihop alla våta ingredienser i en skål, häll i mjölmixen och blanda ihop. Eftersom mjölet suger upp vätskan snabbt byt vispen till en slickepott och bearbeta degen i ca 1-2 minuter.
  • Låt degen vila i 20 minuter.
    Sätt ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Dela degen i 2 delar och forma avlånga baguetter med blöta händer.
    Strö på lite frön på toppen om du vill.
  • Grädda baguetterna först i 200°C i 20 minuter, sänk sedan till 180°C och grädda ytterligare i 20 minuter.
  • Låt brödet bli svalna innan du smakar på det.