Go Back

Kycklingsoppa AIP

Notera att det tar ca 1,5-2timmar att laga kycklingsoppan men i gengäld har du många portioner god soppa att njuta av!
Måltid: Frukost, Varmrätt
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 6 portioner

Ingredienser

  • 1 st Hel kyckling (1-1,5 kg)
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Lagerblad
  • 1 msk Salt
  • Vatten
  • 3 st Stora Morötter, ca 400g
  • 3 st Stora Palsternackor, ca 400g
  • 6 st Stjälkselleri
  • 1 st Kruka Persilja
  • 0,75 tsk Herbamare

Instruktioner

  • Skölj av kycklingen och lägg den i en stor gryta som rymmer minst 5 liter.
  • Skala och skär lök och vitlök i bitar.
  • Lägg i lök, lagerblad, vitlök och salt i grytan. Häll på kallt vatten till kycklingen är helt täckt.
  • Koka upp men sänk sedan värmen tills grytan sjuder.
  • Låt sjuda under lock i 1-2 timmar tills köttet lossnar enkelt från benen. Skumma av då och då.
  • När kycklingen börjar bli klar skala och skär morötter, palsternacka och selleri i bitar.
  • Ta ut kycklingen ur grytan och sila bort löken och lagerbladet. Behåll buljongen!
  • Häll tillbaka buljongen i grytan och lägg i morötter, palsternacka och sellerin. Koka upp och låt puttra underlock i ca 20 minuter eller tills grönsakerna är lagom mjuka.
  • Medan grönsakerna tillagas rensa kycklingen med kniv och gaffel och släng ben och knotor.
  • Lägg tillbaka kycklingköttet utan ben i buljongen. Låt bli varm igen och smaka av med salt. Klipp över persiljebladen och rör om.