Go Back

Saffranspannacotta AIP

Måltid: Dessert
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 2 portioner

Ingredienser

  • 1 msk Vatten
  • 1 tsk Gelatinpulver
  • 250 ml Kokosmjölk t.ex Garants
  • 2 tsk honung
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • 0,25 g Saffran (= ½ paket)
  • 0,5-1 tsk Pressad citronsaft
  • Tex hallon till servering

Instruktioner

  • Häll vattnet i en liten skål och strö över gelatinpulvret. Låt stå några minuter.
  • Häll kokosmjölk, honung, vaniljpulver och saffran i en kastrull.
  • Värm upp försiktigt under omrörning.
  • När blandningen är varm blanda i gelatinet och rör tills allt gelatin lösts upp.
  • Pressa lite citronsaft, och häll i kastrullen, börja med 0,5 tsk. Smaka av, ha i lite till men låt inte citronsmaken ta över...
  • Låt svalna lite grann och häll upp i glasskålar. Ställ in i kylen några timmar tills pannacottan stelnat.
  • Dekorera med bär innan servering.