Go Back

Ugnspannkaka paleo

Måltid: Varmrätt
Kök: Glutenfritt, LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 1 långpanna

Ingredienser

  • 1 st Paket Bacon
  • 8 st Ägg
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1,5 dl Mandelmjölk
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Salt
  • 1 msk Ghee eller smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C och smörj botten på en plåt med ghee/smör.
  • Klipp baconet i bitar och sprid ut på plåten.
  • Smält ghee/smör och blanda sen resten av ingredienserna, UTOM äggen, i en bunke.
    Vispa slätt.
  • Vispa i äggen i smeten, smeten blir gärna klumpig. Ta en stavmixer och mixa slätt.
  • Häll upp pannkakssmeten på plåten över baconet och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    Testa med en sticka att pannkakan inte är kladdig inuti.
    Servera med lingonsylt och sallad.