Go Back

Rabarberchutney

Förberedelser10 minuter
Tillagningstid25 minuter
Total tid35 minuter

Ingredienser

  • 500 g Rabarber
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 1 tsk Salt
  • 1 msk Färskriven ingefära
  • 1,25 dl Honung

Instruktioner

  • Tvätta och skala rabarbern om det behövs. Rosa skal ger mer rosa chutney!
  • Finhacka löken och vitlöken.
  • Lägg alla ingredienser, utom honungen, i en kastrull och koka upp under omrörning.
  • Koka på svag värme i ca 20 minuter tills chutneyn tjocknat lite. 
  • När chutneyn kokat klart låt den svalna till 40°C och blanda sen i honungen.
    (Över 40°C förstörs nyttigheterna i honung.)
  • Häll upp på glasburkar, låt svalna innan locket sätts på.  Chutneyn tjocknar lite till är den svalnat.