Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Rabarberchutney
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
25
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Ingredienser
500
g
Rabarber
1
st
Gul lök
2
st
Vitlöksklyftor
2
msk
Äppelcidervinäger
1
tsk
Salt
1
msk
Färskriven ingefära
1,25
dl
Honung
Instruktioner
Tvätta och skala rabarbern om det behövs. Rosa skal ger mer rosa chutney!
Finhacka löken och vitlöken.
Lägg alla ingredienser, utom honungen, i en kastrull och koka upp under omrörning.
Koka på svag värme i ca 20 minuter tills chutneyn tjocknat lite.
När chutneyn kokat klart låt den svalna till 40°C och blanda sen i honungen.
(Över 40°C förstörs nyttigheterna i honung.)
Häll upp på glasburkar, låt svalna innan locket sätts på. Chutneyn tjocknar lite till är den svalnat.