Go Back
bananbröd
Skriv ut receptet
5 från 1 röst

Bananbröd / Banankaka

Måltid: Dessert, kakor
Kök: äggfritt, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 3 st Ägg eller chiaägg
  • 2 msk Honung eller dadlar
  • 2 st Bananer
  • 2 dl Solroskärnor eller Mandelmjöl
  • 1 dl Kokosmjöl
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 1,5 tsk Bakpulver eller bikarbonat
  • 1 tsk Kanel
  • 0,5 tsk Kardemumma
  • 0,5 dl Smält Kokosolja eller ghee/smör
  • 1 msk Citronsaft

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C och klä en brödform som rymmer ca 1,5 l med bakplåtspapper.
  • Vispa ägg och honung fluffigt.
  • Skala bananerna och skär två skivor i mitten och lägg till sidan. Mosa resterande banan med en gaffel.
  • Mixa solrosfrön till ett smågrynigt mjöl.
  • Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • Pressa citronsaften och smält kokosoljan.
  • Blanda bananmos, de torra ingredienserna, citronsaft och kokosolja i äggvispet. Blanda noga.
  • Häll upp smeten i formen och placera de två bananskivorna på toppen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
    Testa med en provsticka att kakan är klar, den ska inte vara kladdig.