Citron & blåbärsmuffins
15 st minimuffins eller 6 st stora
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
- MUFFINS:
- 2 st Ägg
- 1 dl Mandelmjöl
- 2 msk Kokosmjöl
- 0,5 tsk Bakpulver
- 0,75 tsk Citronzest
- 1,5 tsk Citronsaft
- 1 msk Ghee/Smör/Kokosolja
- 0,5 dl Raw agavesirap
- 0,75 dl Frysta blåbär
- FRÖTÄCKE:
- 2 msk Kokossocker
- 2 msk Rumsvarmt Ghee/Smör
- 4 msk Hackad mandel
- 2 msk Solrosfrön
- 2 tsk Potatismjöl
- 0,5 tsk Kanel
- 1 krm Salt
Sätt ugnen på 175°C. Klä en muffinsplåt med formar.
Har du ingen muffinsplåt går det lika bra utan.
Vispa äggen fluffiga med elvisp.
Riv skal från en citron med rivjärn. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och citronzest i en bunke.
Vispa ihop äggen, de torra ingredienserna, citronsaft, ghee och agavesirap.
Blanda sist i de frysta blåbären i smeten.
Klicka ut smeten i muffinsformarna, fyll dem till 2/3. Blanda alla ingredienserna till frötäcket i en skål.
Lägg lite fröblandning på toppen av varje muffins. Grädda 15-20 minuter. Gör du minimuffins som på bilden räcker ca 15 minuter.