Go Back

Citron & blåbärsmuffins

15 st minimuffins eller 6 st stora
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • MUFFINS:
  • 2 st Ägg
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 0,5 tsk Bakpulver
  • 0,75 tsk Citronzest
  • 1,5 tsk Citronsaft
  • 1 msk Ghee/Smör/Kokosolja
  • 0,5 dl Raw agavesirap
  • 0,75 dl Frysta blåbär
  • FRÖTÄCKE:
  • 2 msk Kokossocker
  • 2 msk Rumsvarmt Ghee/Smör
  • 4 msk Hackad mandel
  • 2 msk Solrosfrön
  • 2 tsk Potatismjöl
  • 0,5 tsk Kanel
  • 1 krm Salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. Klä en muffinsplåt med formar. Har du ingen muffinsplåt går det lika bra utan.
  • Vispa äggen fluffiga med elvisp.
  • Riv skal från en citron med rivjärn. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och citronzest i en bunke.
  • Vispa ihop äggen, de torra ingredienserna, citronsaft, ghee och agavesirap.
  • Blanda sist i de frysta blåbären i smeten.
    Klicka ut smeten i muffinsformarna, fyll dem till 2/3.
  • Blanda alla ingredienserna till frötäcket i en skål.
    Lägg lite fröblandning på toppen av varje muffins.
  • Grädda 15-20 minuter. Gör du minimuffins som på bilden räcker ca 15 minuter.