Mjölkfri "ost" som går att hyvla och smälter i ugnen eller på varm mat.Går bra att styckfrysa skivor och plocka fram efter behov.Addera lite sting i form av chili!
Måltid: Tillbehör
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Ingredienser
3,25dlVatten
1dlFinriven morot
0,25tskHerbamare örtkrydda
0,75dlVatten
1,5mskGelatin
1,5dlCashewnötter
0,75dlBjästflingor
0,75tskSalt
1krmVitlökskrydda
1krmPaprikapulver
0,5krmKoriander
liteSvartpeppar
3mskPressad citronsaft
Instruktioner
Riv morot fint på ett rivjärn och koka upp dem i 3,25 dl vatten, krydda med herbamare. Låt sjuda i ca 10 minuter.
Mät upp 0,75 dl vatten i en skål och blanda i gelatinet. Låt stå.
Mät upp cashewnötterna i en skål och häll på hett vatten. Låt stå 10 minuter.
När den rivna moroten kokat klart tillsätter du gelatinet som blivit tjockt, rör om och kokar upp igen.Låt sjuda ca 10 minuter till.
Häll av vattnet på cashewnötterna och lägg i en mixer. Addera bjästflingor, salt, vitlökspulver, paprikapulver, koriander och svartpeppar. Mixa fint.
Häll pressad citronsaft och morotsblandingen i cashewröran och mixa slätt. Det tar en liten stund. Ju slätare desto godare!
Klä en glasform med bakplåtspapper och häll upp smeten. Låt svalna lite och sätt den in i kylen tills det blivit en helt fast ost.
Vänd glasformen upp och ner på tex en skärbräda, nu är det dags att hyvla ost!