Kladdkakekakor
Maträtt: kakor
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 6 st
Ingredienser
  • 100 g 85% Mörk Choklad
  • 30 g Ghee/smör/kokosolja
  • 0,75 dl

    Cassavamjöl från Dorimax

    eller 0,4 dl kokosmjöl
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 0,5 krm Salt
  • 1 st Ägg
  • 1 dl Kokossocker
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C.

    Klä en plåt med bakplåtspapper.

  2. Smält choklad och ghee i ett vattenbad på spisen.

  3. Blanda cassavamjöl, vaniljpulver och salt i en bunke.

  4. Vispa ägg och kokossocker ljust och pösigt med elvisp.

  5. Vispa i den smälta chokladen i äggsmeten.

    Blanda i de torra ingredienserna och vispa slätt.

  6. Klicka ut 6 lika stora kakor glest på plåten.

  7. Grädda i cirka 5 minuter.

    Kakorna ska vara fasta utanpå men kladdiga inuti.