Mandelmjölk
Maträtt: Dessert, Frukost, Snack, Tillbehör
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Ingredienser
  • 200-250 g Sötmandlar
  • 1 L Vatten
  • Lite salt efter smak
  • 0,5 tsk Vanlijpulver
Instruktioner
  1. Lägg mandlarna i blöt så de täcks med vatten och låt stå, gärna i 24 timmar. Skalet kan vara på.
    Om man vill kan man skålla mandlarna på spisen först och man tex tål dem bättre så och sen låta dem stå i vattnet.

  2. Häll bort vattnet och skölj mandlarna.

  3. Lägg mandlarna i en mixer/matberedare med delar av vattnet (lite beroende på hur stor mixer du har) och kör i 1-2 minuter. 
  4. Häll över i separat bunke och häll på resterande vatten, 
    Salta och tillsätt vaniljpulver efter tycker och smak.
    Låt stå i ca 30 minuter.

  5. Häll genom silduk och pressa ut det sista av mjölken. 

  6. Häll upp på plaska med tätslutande lock. 
    Mjölken håller minst en vecka i kylen. Skaka om innan du häller upp. 
    Drick och njut!
    Glöm inte spara mandelkrosset i frysen så kan du ha det i rawbollar, på fisk etc.