Go Back

Kalops

Måltid: Main Course
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg Högrev eller bog
  • 4 st Morötter
  • 1 st Stor gul lök
  • Ghee/Smör/Kokosolja att steka i Kokosolja för AIP
  • 4-5 msk Buljong tex nöt- eller viltbuljong
  • 1,5-2 msk Potatismjöl
  • 2 tsk Salt
  • Vitpeppar Uteslut vid AIP
  • 2 st Lagerblad
  • 12 st Kryddpepparkorn Uteslut vid AIP

Instruktioner

  • Skär ner köttet i lagom stora grytbitar.
  • Skala och slanta morötterna.
    Skär löken i mindre klyftor.
  • Bryn på köttet med ghee i en gryta.
  • Tillsätt lök, morötter, buljong, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa tillsammans i några minuter.
  • Blanda ut potatismjölet i en skål med lite vatten.
  • Häll i potatismjölblandningen i grytan och blanda väl.
  • Koka upp och häll på vatten så att det precis täcker köttet. Salta och peppra efter smak.
  • Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1,5 timmar.