Go Back
Skriv ut receptet
4.67 från 9 röster

Knäckebröd

Ett fantastiskt gott knäckebröd som är enkelt att göra. Olika Cassavamjöler beter sig annorlunda, i detta receptet nedan har jag använt mjöl av märket Rawfood shop. Använder man mjöl från Dorimax till detta receptet med samma mängd mjöl (eller lite mer) blir det mer en smet som man får bre ut med slickepott. Resultatet blir gott vilket som men det kan vara bra att veta!
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid35 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bröd, Tillbehör
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 1,5-2 dl Cassavamjöl från RawFoodShop
  • 0,5 dl Kokosmjöl eller Potatismjöl
  • 3-5 krm Himalayasalt
  • 2 krm Örtsalt tex Herbamare
  • 1 tsk Fryst Persilja
  • 2,5 dl Kokosmjölk
  • 1 msk Olivolja extra virgin

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Börja med bara 1,5 dl Cassavamjöl och blanda ihop alla torra ingredienser noga.
  • Tillsätt olja och kokosmjölk. Rör ihop till en smidig smet med en slev.
  • Pudra lite Cassavamjöl i omgångar över smeten tills den går ihop till en deg, degen ska inte bli torr. Oftast räcker det med 0,25 dl cassavamjöl.
  • Kavlat ut degen mellan två bakplåtspapper. Degen kan täcka en hel plåt om man vill ha tunnt bröd eller låt den vara lite tjockare.
    Ta bort det översta lagret av bakplåtspapper.
  • Skär rutor för hur stora du vill ha dina knäckemackor och nagga sen med gaffel.
  • Grädda 15 min i 175 grader. Sänk sen värmen till 150 grader och grädda ytterligare ca 20-30 minuter eller till brödet känns helt torrt. 
    Man kan gärna vända knäckebrödet upp och ner efter 20 min på 150 grader så går det lite fortare.