Go Back

Fyllda sötpotatisar

Måltid: Varmrätt
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 st Mindre sötpotatisar
  • 0,5 st Blomkålshuvud
  • 1 krm Salt
  • 0,5 dl Majonnäs
  • 1,5 tsk Herbamare örtsalt
  • 2 krm Vitpeppar
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 tsk Franska örter
  • 4 st Skivor Prosciutto
  • 1 paket Bacon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
    Tvätta och halvera sötpotatisarna.
    Lägg halvorna i en ugnsfast form och baka i ugnen i ca 30-40 min. Kontrollera med en sticka att de är mjuka.
  • Tvätta och dela blomkålen i buketter. Koka dem i saltat vatten i ca 5 minuter medan sötpotatisen står i ugnen. 
  • Häll bort vattnet och mixa blomkålen till en slät puré med en stavmixer.
    Blanda i majonnäs, herbamare, vitpeppar, dijonsenap och franska örter. Smaka av.
  • Gröp ur sötpotatisarna försiktigt och blanda med blomkålspurén.
    Spara sötpotatisskalen som en liten skål.
  • Stek upp baconet, hacka det och blanda i purén.
  • Fyll sötpotatisskalen med purén och linda en skiva prosciutto kring varje potatis.
  • Grädda tills de fått fin färg, ca 10 min, gärna med varmluft och grillfunktion.