Sätt ugnen på 200°C.
Tvätta och halvera sötpotatisarna.
Lägg halvorna i en ugnsfast form och baka i ugnen i ca 30-40 min. Kontrollera med en sticka att de är mjuka.
Tvätta och dela blomkålen i buketter. Koka dem i saltat vatten i ca 5 minuter medan sötpotatisen står i ugnen.
Häll bort vattnet och mixa blomkålen till en slät puré med en stavmixer.
Blanda i majonnäs, herbamare, vitpeppar, dijonsenap och franska örter. Smaka av.
Gröp ur sötpotatisarna försiktigt och blanda med blomkålspurén.
Spara sötpotatisskalen som en liten skål.
Stek upp baconet, hacka det och blanda i purén.
Fyll sötpotatisskalen med purén och linda en skiva prosciutto kring varje potatis.
Grädda tills de fått fin färg, ca 10 min, gärna med varmluft och grillfunktion.