5 från 2 röster
Kycklinggryta
Ingredienser
  • 750 g Kycklingfärs
  • 1,5 msk Färsk ingefära
  • 0,5 st Purjolök
  • 2 msk Coconut aminos (istället för soja)
  • 500 ml Kokosmjölk t.ex Garants tetra
  • 1,5 krm Salt
  • 1,5 krm Svartpeppar Uteslut vid AIP
  • Chili om du vill ha lite hetta, valfritt! Uteslut vid AIP
  • 0,5 påse Babyspenat
  • Limeklyftor, pressad vid servering
Instruktioner
  1. Skala och riv eller finhacka ingefäran. 
    Bryn kycklingfärsen tillsammans med ingefäran i lite olja (eller ghee/smör) tills färsen är genomstekt.

  2. Skölj och skär purjolöken i 0,5 cm tjocka skivor.

  3. Blanda i purjolök, coconut aminos, salt och peppar (ev chili) och häll över kokosmjölken.
    Låt sjuda ca 5 minuter.

  4. Vänd ner babyspenaten i grytan precis innan servering.
    Servera med lite nypressad lime och t.ex. blomkålsris.