Go Back

Sötpotatissoppa (Paleo/AIP)

Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • ca 800 g Sötpotatis
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 dl Avokadoolja/Kokosolja eller ghee/smör (EJ AIP)
  • 1 tsk Malen gurkmeja
  • 0,5 tsk Herbamare
  • 5 dl Vatten
  • 400 ml Kokosmjölk
  • 2 msk Riven Ingefära
  • 1 tsk Finrivet limeskal
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • Vitpeppar/svartpeppar (EJ AIP)
  • Till servering:
  • Kokosyoghurt
  • Rostade pumpakärnor (EJ AIP)
  • tex Färsk koriander eller bladpersilja

Instruktioner

  • Skala och hacka vitlök och lök.
    Häll i olja i en stor kastrull och fräs löken några minuter.
  • Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Addera sötpotatis och gurkmeja i grytan och fräs dem tillsammans med löken några minuter. 
  • Häll i vatten, kokosmjölk och herbamare. Koka upp och låt puttra ca 15 minuter till sötpotatisen blivit mjuk.
  • Mixa soppan slät med stavmixer och addera ingefäran. Justera ev tjockleken på soppan med lite vatten. Smaka av med vitpeppar.
    Riv skalet på en lime och pressa ur saften. Rör i soppan. Klart!
  • Rosta gärna lite pumpakärnor (EJ AIP) i torr stekpanna och toppa soppan med tillsammans med lite koriander eller bladpersilja och en klick kokosyoghurt. 

    Frys in i portionsförpackningar för smidiga matlådor.