Grekiskt Olivbröd,
Ingredienser
  • 1 st Liten Rödlök
  • 1 tsk Neutral Kokosolja
  • 3 dl Jordmandelmjöl eller Mandelmjöl
  • 2,5 dl Cassavamjöl (Dorimax) eller 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl Potatismjöl
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svarteppar
  • 1,5 tsk Bakpulver
  • 2 msk Pumpafrön
  • 2 msk Solrosfrön
  • 4 kvistar Färsk Rosmarin
  • 15 st Svarta Kalamata oliver
  • 100 g Neutral smält Kokosolja
  • 5 st Ägg
  • 1,75 dl Vatten
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C varmluft. 
    Klä en brödform med bakplåtspapper. 

  2. Skär rödlök i skivor och stek några minuter i kokosolja.

  3. Kärna ur oliverna och skör dem och rosmarin grovt. 
    Blanda ihop dem med övriga torra ingredienser.

  4. Smält 100g kokosolja.
    Vispa ihop äggen och kokosoljan med elvisp, blanda i vattnet. 

  5. Blanda ihop de torra ingredienserna och löken med äggsmeten.

  6. Häll upp i brödformen och toppa gärna med lite extra frön och rosmarin.
    Grädda i ugnen i ca 40-50 minuter. 
    Kontrollera med en sticka att brödet är genombakat, stickan ska inte vara kladdig när du drar ut den.

  7. Låt svalna i formen och lägg sen upp på galler. 
    Låt svalna helt innan du skär upp skivor,