5 från 1 röst
Enkelt Fröbröd (Paleo)
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
1 t
Total tid
1 t 10 minuter
 

Om man håller sig till ungefär 600 gram frön och 150 gram torkad frukt kan man variera receptet efter de ingredienser man har hemma. 
Man kan också helt utesluta den torkade frukten om man vill.

Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 1 limpa
Ingredienser
  • 200 g Mandel
  • 200 g Pumpafrön
  • 100 g Sesamfrön
  • 100 g Solrosfrön
  • 75 g Torkade Fikon Kan uteslutas
  • 75 g Torkade Tranbär Kan uteslutas
  • 2 tsk Salt
  • 5 st Ägg
  • 1 dl Extra Mild Olivolja Eller annan valfri olja t.ex neutral kokosolja
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
    Klä en brödform med bakplåtspapper. (Inte helt nödvändigt men smidigt pensla annars formen med tex kokosolja eller ghee)

  2. Mixa mandlarna lite grovt i en mixer. Lite småmjöligt och lite stora bitar brukar det bli.

  3. Väg upp de övriga fröerna och blanda med mandeln. 
    Blanda i salt.

  4. Skär bort den lilla knoppen på fikonen och hacka dem grovt.
    Blanda i de hackade fikonen och tranbären i fröblandningen.

  5. Vispa upp äggen, tillsätt oljan.
    Blanda i fröblandningen.

  6. Klicka i smeten i formen, jämna till ovansidan lite.
    Grädda ca 60-70 minuter.
    Låt svalna helt i formen.

  7. Förvara i kylskåp så håller brödet 7-10 dagar. Minst.