Go Back

Saffransmuffins

Portioner: 12 st

Ingredienser

  • 75 g Ghee eller smör
  • 1 g Saffran
  • 3 st Ägg
  • 0,5 dl Honung
  • 1 dl Mandelmjölk eller annan mjölk
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl Potatismjöl
  • 2 dl Cassavamjöl
  • 1,5 tsk Bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C och klä en muffinsplåt med formar.
  • Smält ghee i en kastrull och häll i mjölk och saffran. 
  • Separera äggen och vispa vitorna tillsammans med honungen till ett fast skum.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 
  • Vispa gulorna lite fluffiga i en annan bunke och häll i mjölkblandningen.
  • Rör sen i de torra ingredienserna, blanda noga.
  • Vänd i äggvitorna i smeten.
  • Fyll formarna till 3/4 och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter.