Go Back

Laxöring i ugn

Receptet passar givetvis även andra fiskar såsom röding eller lax.

Ingredienser

  • 1 st Öring, röding eller lax
  • 1 st Rödlök
  • 1 tsk Dragon
  • ca 0,5 tsk Salt
  • ca 2-3 msk Ghee Uteslut för AIP
  • 0,5 st Citron till servering.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Skölj den rensade fisken i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
  • Salta fisken invändigt och strö på dragon.
    Hacka rödlöken och fyll fisken med den.
  • Lägg fisken på folie i en ugnsform och lägg några klickar smör ovanpå fisken innan du stänger igen foliepaketet.
  • Laga den i ugnen i ca 45 minuter (Runt 40-50 min för en fisk på 1 kilo)
  • Lägg firren på ett serveringsfat och ta bort skinnet.
    Servera med citronklyftor.