Go Back
Skriv ut receptet
2 från 1 röst

Kanelbullar

Portioner: 10 st

Ingredienser

  • 2 tsk Rumsvarmt Ghee eller kokosolja
  • 1 st Rumsvarmt ägg
  • 1,5 msk Honung
  • 1 tsk Kardemumma
  • 3,5 dl Mandelmjöl
  • 1 msk Kokosmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1,5 krm Salt
  • Fyllning
  • 2-3 msk Ghee
  • ca 1 msk Kanel
  • 1 msk Kokossocker
  • Mandelflarn
  • 1 st Uppvispat ägg till pensling

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop ghee, ägg och honung
  • Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, salt och kardemumma och vispa ner det i äggsmeten. Låt stå i 5 min så degen sätter sig.
  • Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet och bred på ghee samt strö på kanel och kokossocker..
  • Rulla ihop degen försiktigt. Skär med en vass kniv i 10 st lika stora delar. 
    Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. 
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på lite mandel. 
    Grädda i ugnen mellan 7-10 minuter tills de fått fin färg.