Go Back

Vildmarksgratäng allt-i-ett

Om du har torkade trattkantareller så blötlägg dem några timmar eller över natten i en skål vatten. 
Portioner: 6 portioner

Ingredienser

  • 250 g Älgfärs eller nöt/blandfärs
  • 1 st Gul lök
  • 1,5 dl Blötlagda Trattkantareller eller färska
  • 250 g Morot
  • Himalayasalt
  • Svartpeppar
  • 70 g Grönkål
  • 8 st Ägg
  • Ghee eller olja till stekpannan och ugnsformen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Stek löken lite mjuk och häll sedan i kantarellerna och köttfärsen. 
    Bryn tills köttfärsen är färdig. Salta och peppra. 
  • Riv morötterna och blanda i köttfärsen. Stek några minuter. 
  • Om du får plats i pannan kan du vända i grönkålen och steka dem lite mjuka. 
    Annars kan du ha kvar lite köttfärs i pannan och steka tillsammans med kålen tills den mjuknat. 
  • Blanda allt och häll i en smord ugnsfast form, ca 20x30 cm.
  • Vispa äggen med elvisp så de blir lite fluffiga. 
    Häll över köttfärsblandningen. 
    Grädda i ugnen ca 20-25 minuter tills äggen "stannat".