Go Back

Saftiga Pannbiffar

Portioner: 10 st

Ingredienser

  • 500 g Blandfärs
  • 1 st Stor morot
  • 1 st Stor palsternacka
  • 0,5 st Gul lök
  • 2 tsk Hackad färsk timjan
  • 2 tsk Hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk Himalayasalt
  • 2 krm Vitpeppar ej AIP
  • 2 st Ägg ej AIP
  • 2 klyftor Vitlök
  • 2 l Vatten
  • 2,5 dl Benbuljong nöt
  • Herbamare
  • Ghee till stekning eller kokosolja

Instruktioner

  • Riv morot och palsternacka grovt. 
    Hacka löken och örterna fint.
  • Lägg köttfärsen i en rostfri bunke och rör den lite grann så den blir smidig. 
    Lägg i grönsakerna, lök, kryddor, ägg, och pressa i vitlöken.
    Blanda noga till en jämn smet.
  • Koka upp vattnet med buljongen och smaka av med Herbamare. Buljongvattnet ska smaka lite salt.
  • Rulla 10 st biffar och platta till dem lite grann till fina biffar. Blöt händerna lite så går det lättare.
    Vi brukar göra en liten som vi steker först och smakar av kryddningen. 
  • Bryn biffarna på medelhög värme i stekpanna med lite ghee i tills de får fin yta och färg. 
    De ska brynas, inte stekas klart. 
  • Lägg de brynta biffarna i buljongen och koka upp. 
    Sänk värmen och låt dem sjuda under lock i ca 10 minuter. 
  • Servera gärna med rårörda lingon och pressgurka!