Go Back

Lemoncurdkakor / Hallongrottor/ Syltkakor

Fyll kakorna med valfria bär eller sylt
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid15 minuter
Total tid25 minuter
Portioner: 16 st

Ingredienser

  • 60 g Rumsvarmt Ghee
  • 2 tsk Honung
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Hackad Mandel tex resterna från Mandelmjölk
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 2 tsk Fiberhusk
  • 2 krm Vaniljpulver
  • Valfri sylt eller rårörda bär

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader. 
    Blanda ghee och honung i en skål.
  • Blanda resterande torra ingredienser noga i en bunke.
  • Häll i ghee/honungen i bunken och rör ihop till en smidig deg. 
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla bollar av degen.
    Tryck en grop med tummen i bollarna och fyll sen med en liten sked sylt eller curd. 
  • Grädda i ca 15 minuter tills kakorna fått fin färg. 
    Låt svalna några minuter på plåten innan de flyttas.