Go Back

Banankakor

AIP-kakor, endast 2 ingredienser!
Lek med olika smaksättningar som kanel, vaniljpulver, russin etc eller ät dem precis som de är!
Måltid: kakor
Kök: äggfritt, Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo, Vegan
Portioner: 8 st

Ingredienser

  • 1 st Banan, ca 115g
  • Ca 2 dl Jordmandelmjöl, grovt eller fint

Instruktioner

  • Sätt ugenen på 175°C och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  • Mosa bananen med en gaffel i en skål eller djup tallrik. Det ska bli en smet men lite klumpar i går fint.
  • Blanda successivt i jordmandelmjölet så att smeten övergår till en fastare deg som du kan rulla kulor utav.
  • Ta ca 1 msk deg i taget och rulla till kulor. Lägg på plåten och platta till.
    Kakorna kommer inte flyta ut eller jäsa, de blir som de ser ut när du plattat till dem på plåten.
  • Grädda i ca10-15 minuter tills kakorna fått lite gyllene färg runtom och undertill.
    Låt svalna på plåten.