Go Back

Jordgubbstårta

Måltid: Dessert
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 10 bitar

Ingredienser

  • 1 st Tårtbotten
  • 125 g Frusna hallon
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1,5 dl Lime/Lemoncurd
  • 1 Liter Färska jordgubbar
  • 1 portion Vispad Kokosgrädde Garant

Instruktioner

  • Gör en halv sats Lime och Lemoncurd enligt receptet här.
  • Baka tårtbotten enligt recept här och låt svalna.
  • Sätt in kokosmjölken i frysen och skål och visp i kylen i 1,5 timmar. 
    Läs här för instruktioner hur man bäst vispar kokosgrädde av kokosmjölk. Eller vispa kyld kokosgrädde direkt..
  • Ta fram hallonen och låt tina så att de går att mixa slätt. Tillsätt vaniljpulver och ställ in i kylen.
  • Dela tårtbotten i två delar. 
  • Bred Lime/lemoncurd på den ena delen och hallonmix på den andra. 
  • Lägg ihop bottnarna så curden och hallonen ligger mot varandra.
  • När kokosmjölken stått tillräckligt länge i frysen ta fram och vispa den tillsammans med vaniljpulvret i den kylda skålen med vispen. 
  • Skiva jordgubbarna med kniv eller med äggdelare! Med äggdelaren får man snabbt jämntjocka skivor. 
  • Bred på grädden över tårtbottnarna och dekorera med jordgubbsskivorna.
    Förvara i kylen.