Go Back

Saftig tårtbotten

Du kan byta ut kardemumman till skal och saft från en citron. 
Då behöver du heller inte äppelcidervinägern för att aktivera bikarbonaten. 
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid20 minuter
Total tid40 minuter
Portioner: 10 bitar

Ingredienser

  • 4 st Rumsvarma ägg
  • 2 msk Honung
  • 125 g Rumsvarmt Ghee
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 dl Cassavamjöl från Dorimax
  • 0,5 tsk Bikarbonat
  • 1 nypa Salt
  • 0,5 msk Kardemumma
  • 0,5 tsk Äppelcidervinäger
  • ca 2 msk Kokosmjöl att bröa formen med

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft)
    Pensla och bröa en springform, ca 24 cm, med ghee och kokosmjöl.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 

  • Vispa ägg och honung fluffigt med elvisp. 
    Tillsätt äppelcidervinäger och rör om.
  • Vispa i mjölblandningen i äggvispet.
  • Klicka i och bred ut i springformen.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills tårtbotten inte är kladdig inuti och fått fin färg.