Lägg burken med kokosmjölk i frysen. Ställ in visp och skål i kylen. Låt stå i 1.5 timme.
ELLER vispa väl kyld Kokosgrädde fluffigt med elvisp.
Efter 1 timme kan du börja göra de andra delarna i receptet:
Se till att äggen är rumstempererade, separera dem.
Vispa äggulor och honung pösigt.
Mixa jordgubbar slätt (eller med lite bitar i) i en bunke med tex stavmixer, addera vaniljpulver.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Ta fram kokosmjölksburken ur frysen. Öppna burken och skopa ur grädden i den kylda skålen. Häll av kokosvattnet och använd den till annat.
Vispa fluffigt med den kylda vispen.
Vänd ner kokosgrädden i ägguleblandningen.
Vänd ner jordgubbsmixen och rör om.
Vänd sist i äggvitorna i smeten. Rör noga men försiktigt.
Häll upp smeten i glassformar, lägg i lite lemoncurd då och då och rör till curden lite grann med tex baksidan på en smal tesked för att sprida den. (Eller något annat pinnliknande)
Det går givetvis bra att frysa in i burk också. Garnera med lite skivade jordgubbar!
Sätt i pinnar och in i frysen!
Låt stå minst 5 timmar men gärna över natten.