Go Back

Tonfisksallad

Portioner: 4 portioner

Ingredienser

"Avokadomajonnäs"

  • 1 st Avokado
  • 0,75 dl Olivolja Extra Virgin
  • 1,5 msk Pressad Citronjuice (ca 0,5 st citron)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk Gurkmeja
  • 0,5 tsk Salt

Sallad

  • 2 st Burkar Tonfiski vatten á 95g
  • 2 st Stjälkselleri, ca 80g
  • 4-5 st Rädisor
  • 1 st Stor morot, ca 150g
  • 1 msk Hackad färsk dill
  • Salladsblad

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienserna till ”majonnäsen” i en mixer. Mixa på högsta hastighet tills det blir en tjock sås. Om såsen blir för tjock, späd med vatten. (smakar du av såsen och tycker den inte är så god, ta det lugnt, den blir god tillsammans med allt det andra!)
  • Häll av vattnet från tonfisken och lägg den i en skål. Dela upp med en gaffel.
  • Hacka sellerin och rädisorna fint. Skiva moroten tunt tex med en mandolin. Hacka dillen. Vänd runt grönsakerna tillsammans med tonfisken.
  • Häll på majonnäsen och blanda runt noga.
  • Servera tonfiskröran på en salladsbädd.