Go Back
Skriv ut receptet
5 från 1 röst

Gröna Tortillas

Vill du inte ha i spenat går det givetvis bra, men öka på med en till matsked olja!
Frys gärna in ogräddade bröd, de blir mer lätthanterliga och är bara att lägga direkt i stekpannan från frysen.

Olika sorters mjöl får lite olika konsistens. Jag har provat både Dorimax Cassavamjöl och Raw food shop, och degen ter sig lite olika. Receptet nedan är med Dorimax Cassava mjöl. Om man använder Raw food shops så behöver man mer vatten. Drygt 1 dl mer vatten än receptet. 
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid3 minuter
Total tid13 minuter
Måltid: Bröd
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 st

Ingredienser

  • 3 dl Cassavamjöl
  • 0,5 tsk Himalayasalt
  • 3 krm Torkad Rosmarin
  • 0,5 dl Hackad Babyspenat
  • 2,5 msk Avokadoolja eller Olivolja
  • 1-1,5 dl Hett vatten

Instruktioner

  • Blanda mjöl, salt och rosmarin i en bunke.
  • Mixa snabbt babyspenaten och oljan.
  • Tillsätt spenat, olja och hett vatten i mjölblandningen och knåda ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i 4 delar. 
    Kavla ut mellan bakplåtspapper och vänd ner i het och torr stekpanna.
  • Stek i torr stekpanna ca 1 min på varje sida till de fått fin färg. 
  • Fyll som tacobröd eller ät som macka med smör!