Go Back

Laxtacos med Mango- och Avokadosalsa

Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g Lax
  • Salt

Mango- & Avokadosalsa

  • 125 g Mango
  • 1 st Avokado
  • 0,5 st Rödlök
  • 0,25 dl Hackad persilja (fryst går bra)
  • 0,5 msk Olivolja
  • 1 msk Limejuice (ca 0,5 st Lime)
  • Salt

Tillbehör vid servering

  • 4 st Tortillabröd
  • Ca 6 st Oliver
  • 1 bit Gurka, ca 60g
  • Sallad
  • Ca 6 st Rädisor

Instruktioner

  • Börja med att förbereda tortillabröden. Se receptet här nedanför.
  • Finhacka mango, avokado och rödlök, lägg i en skål.
  • Pressa limejuicen och blanda ner tillsammans medolivoljan. Rör ner persilja och lite salt. Ställ in salsan i kylen medan du gör i ordning laxen och de andra grönsakerna.
  •  Skär upp laxbitarna i tärningar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och stek laxtärningarna snabbt. Stek dem inte för länge då blir de torra.
  • Skär gurka och oliver i lagom bitar och delarädisorna.
  • Stek tortillabröden i torr stekpanna.   
  • Servera en härlig AIP-tacobuffé med tortilla, lax,mango- och avokadosalsa, sallad och de olika grönsakerna.