Go Back

Klassisk löksill

Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 1 burk

Ingredienser

  • 420 g Inläggningssill tex urvattnad saltsill
  • 0,5 dl Ättiksprit 12%
  • 6 msk Inulin från Cikoria eller 1,5-2 msk honung
  • 1,5 dl Vatten
  • 0,5 tsk Vitpepparkorn
  • 2 tsk Kryddpepparkorn
  • 1 st Lagerblad
  • 5 st Kryddnejlikor
  • 1 st Röd lök

Instruktioner

  • Blanda ättiksprit, inulin och vatten tillsammans med alla kryddorna (utom rödlöken) i en kastrull.
  • Låt koka upp och rör om så att inulinet löser upp sig helt. Låt svalna helt.
  • När lagen är helt kall skölj av sillfiléerna och skär dem i lagom bitar.
  • Skala och strimla löken.
  • Varva sill och lök i en glasburk. Häll över lagen.
  • Låt sillen stå i kylen några timmar, men gärna 1-2 dygn innan servering.
    Förvara i kylen så håller den flera veckor.