Go Back

Vaniljpannacotta med jordgubbar och hallon

Måltid: Dessert
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 2 protioner

Ingredienser

Vaniljpannacotta

  • 1 msk Vatten
  • 1 tsk Gelatinpulver Nyttoteket
  • 250 ml Kokosmjölk t.ex Garants
  • 2 tsk Honung
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 0,5-1 tsk Pressad Citronsaft

Topping

  • Färska jordgubbar
  • Färska hallon
  • Lite riven kokos

Instruktioner

  • Häll vattnet i en liten skål och strö över gelatinpulvret. Låt stå några minuter.
  • Häll kokosmjölk, honung och vaniljpulver i en kastrull.
  • Värm upp försiktigt under omrörning.
  • När blandningen är varm blanda i gelatinet och rör tills allt gelatin lösts upp. Pressa lite citronsaft och häll i kastrullen, börja med 0,5 tsk. Smaka av, ha i lite till men låt inte citronsmaken ta över...
  • Låt svalna lite grann och häll upp i två glasskålar. Ställ in i kylen några timmar tills pannacottan stelnat.
  • Dekorera med skivade jordgubbar, hallon och strö över lite riven kokos.