Go Back

Fisk med dillsås

Måltid: Varmrätt
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g Tinadvit fisk, tex Kolja, Spätta, Torsk
  • Salt
  • 250 ml Kokosmjölk
  • 2 st Krukor färsk Dill ca 1,5 dl hackad
  • 1 st Citron, pressad ca 2 msk
  • 2 msk Avokadoolja eller neutral kokosolja
  • 800 g Färdigkokta rödbetor
  • 6 st Salladslökar
  • 1 st Zucchini
  • Herbamare örtsalt
  • 2 msk Äppelcidervinäger

Instruktioner

  • Tina fisken och sätt ugnen på 200°C.
  • Pensla lite olja i botten på en ugnsfast formoch lägg i fisken. Salta och ringla över olja.
  • Hacka dillen och pressa citronen.
  • Blanda dill och 2 msk citronsaft med kokosmjölken i en skål.
  • Häll dillsåsen över fisken och tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Innertemperaturen ska överstiga 55°C eller falla isär fint när du skär i den.
  • Hacka rödbetorna, salladslök och zucchinin i bitar.
    Stek i olja på låg värme tills allt är uppvärmt. Häll över äppelcidervinäger och salta med Herbamare.
    Toppa gärna med lite extra dill.