Go Back

Kladdig Chokladpaj med kokostosca

Måltid: Dessert
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

Pajbotten:

  • 2 dl Kokosmjöl
  • 2,5 dl Mandelmjöl
  • 3 msk Raw kakao
  • 2 msk Rumsvarmt ghee (eller smör)
  • 2 msk Honung
  • 1 krm Salt
  • 1 st Ägg

Fyllning:

  • 100 g 85% Mörk Choklad
  • 30 g Ghee (eller smör/kokosolja)
  • 0,4 dl Kokosmjöl
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 0,5 krm Salt
  • 1 st Ägg
  • 1 dl Kokossocker

Topping:

  • 0,5 dl Kokossocker
  • 0,5 dl Rumsvarmt ghee (eller smör/kokosolja)
  • 1 dl Hackad mandel (eller mandelspån)
  • 0,5 msk Riven kokos
  • 2,5 krm Salt
  • 3 tsk Potatismjöl

Instruktioner

Pajbotten:

  • Lägg alla ingredienser i en matberedare med kniv. Mixa ihop till en deg.
    Lägg in i kylen ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175°C.
    Tryck ut pajbotten i en springform, ca 24cm i diameter. Nagga botten lite med en gaffel. Förgrädda pajen ca 10 minuter tills den fått lite färg.

Fyllning:

  • Smält choklad och ghee i ett vattenbad på spisen.
  • Blanda kokosmjöl, vaniljpulver och salt i en bunke.
  • Vispa ägg och kokossocker ljust och pösigt med elvisp.
  • Vispa i den smälta chokladen i äggsmeten. Blanda i de torra ingredienserna och vispa slätt.
  • Bred ut smeten i det lite avsvalnade pajskalet.

Topping:

  • Höj värmen på ugnen till 200°C.
    Blanda alla ingredienser i en liten skål. Fördela ut ett jämnt lager över pajen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  • Pajen är härligt kladdkakekladdig, men förvarar du den i kylen stelnar den och blir hårdare. Båda varianterna är goda!