Go Back

Semmelkladdkaka

Måltid: Dessert
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 150 g Ghee
  • 3 st Ägg
  • 5 dl Mandelmjöl
  • 1,5 dl Kokossocker
  • 2,5 tsk Kardemumma
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 krm Salt
  • Grädde
  • 250 ml Väl kyld Kokosgrädde, gärna Garant
  • 1 krm Vaniljpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. Smörj en springform (ca 20-22cm) med ghee och bröa med mandelmjöl.
  • Smält ghee i en kastrull.
  • Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen med ghee och vispa slätt.
  • Häll över i springformen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    Du kan kontrollera att kakan är färdig genom att skaka lite på den, den ska vara fast i kanterna men lite dallrig i mitten.
  • Ta ut och låt svalna. Ät rumstempererad eller kylskåpskall och servera med kokosgrädden.
  • Grädde:
    Vispa väl kyld kokosgrädde med vaniljpulver fluffig med elvisp.