Go Back

Semmelmuffins AIP

Kök: äggfritt, Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 45 g Neutral kokosolja, 0,5 dl smält
  • 0,25 dl Honung
  • 0,5 dl Kokosmjölk Garant
  • 1,5 tsk Pressad citronsaft
  • 1 dl Fint jordmandelmjöl Dorimax
  • 1 dl Cassavamjöl Dorimax
  • 0,25 dl Potatismjöl
  • 0,25 tsk Vaniljpulver
  • 0,5 tsk Bikarbonat
  • 1,5 msk Gelatinpulver Nyttoteket
  • 0,75 dl Vatten
  • Fyllning:
  • 1 dl Fint jordmandelmjöl Dorimax
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 1 tsk Honung
  • 3 msk Kokosmjölk Garant
  • Mycket Grädde: (du kan halvera om du vill)
  • 250 ml Kokosgrädde Garant
  • 1 krm Vaniljpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. Använd gärna en muffingsform och lägg i 4-5 muffinsformar.
  • Smält kokosoljan i en kastrull. Blanda i honung, kokosmjölk och pressad citronsaft.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    Jordmandelmjölet kan vara lite klumpigt, sikta det genom en sil eller smula sönder noga med fingrarna.
  • Gör gelatinägg:
    1. Häll vatten i en liten kastrull och strö över gelatinpulvret. Låt stå i 5 minuter.
    2. Sätt kastrullen på spisen och värm tills gelatinet lösts upp.
    3. Ta av från plattan och vispa kraftigt tills det blir ett skum.
  • Vispa ihop de torra ingredienserna med kokosmjölkblandingen.
  • Blanda sist i gelatinägget, vispa slätt. Nu ska du ha en rinnig smet som går att hälla ur bunken.
  • Fyll muffinsformarna till 3/4, sätt in mitt i ugnen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Efter ca 10 minuter när muffinsen fått fin färg: lägg över folie så blir den inte blir bränd.
    Känn efter med en sticka att muffinsen är klar, stickan ska inte vara kladdig när man tar ut den.
    Låt svalna helt.
  • FYLLNING:
    Blanda ingredienserna i en skål.
    Vill du ha lösare fyllning tillsätt mer kokosmjölk. Ställer du in den i kylen till senare så blir den lite tjockare. Det gör inget tycker jag.
  • GRÄDDE:
    Se till att ha väl kyld kokosgrädde, den får gärna stå i kylen några timmar eller över natten så den blir riktigt fast.
  • Vispa kokosgrädden fluffig med elvisp. Blanda i vaniljpulver.
  • MONTERING:
    Skär av toppen på de svala muffinsen så du får ett litet lock.
    Om du vill kan du gröpa ur ett litet hål i muffinsen och mumsa i dig.
  • Fyll hålet och toppen på muffinsen med jordmandelfyllningen.
  • Klicka eller spritsa över grädden och lägg på locket. Ät och njut!